למביאסי מבשל: שעה עם בשר 30.06.14

יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 30.06.14
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כדורי חזה עוף בשומשום

חומרים
500 גר` בשר עוף טחון
ס"מ גי`נג`ר קצוץ 2
כפות שומשום לבן 2
כף שומשום שחור 1
מלח
פלפל לבן
2 כפות שמן קנולה

ניתן להוסיף לתערובת חצי כוס גרגרי תירס (יתן צבע ואף עניין)

אופן הכנה
בקערה נערבב את הבשר עם הגי`נג`ר מלח פלפל ו-2 כפות שמן, נשמן את הידיים קלות וניצור כדורים (בגודל כדור פינג פונג) נערבב את שני סוג השומשום נצפה את הכדורים ונאפה בתנור בחום 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.
לאחר מכן נשפד את הכדורים על שיפוד יקטורי (שיפוד קטן)
נגיש לצד פסטה (לבשל את הפסטה במים עם כפית מלח ולסנן)
רוטב עגבניות (לחמם 2 כפות שמן זית להזהיב 2 שיניי שום קצוצות להוסיף קופסאת עגבניות מרוסקות כפית בזילקום יבש , מלח פלפל).

המתכון הכי בסיסי שיש והריי לנו ארוחה שהילדים וגם מבוגרים הכי אוהבים אז למה לא כל יום אין לנו זמן?

סלמון פריך

לסלמון:
2 פלפלים מוארכים, אדומים או צהובים
חופן בצל ירוק
2 פלפלים חריפים אדומים טריים
1 ק”ג פילה סלמון, עם העור, נקי מקשקשים ועצמות
1 לימון
זרעי שומר

אופן ההכנה
סלמון: יוצקים 3-2 כפות שמן זית לתבנית צלייה גדולה. חוצים את הפלפלים ומנקים מזרעים. פורסים את הפלפלים ואת הבצל הירוק לפיסות ברוחב 2 ס”מ. קוצצים גס את הפלפלים החריפים. מזלפים שמן זית משני צידי נתחי הסלמון. בוזקים מעט מלח ופלפל ומגררים דק מעט קליפת לימון. מעסים את נתחי הסלמון כך שהטעמים יחדרו פנימה היטב. שוטפים את הידיים. במידת הצורך, חוצים את הסלמון כך שיתאים לגודל תבנית האפייה. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית, כשצד העור פונה מעלה ומסדרים את הירקות החתוכים סביב־סביב. מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 14 דקות.

אורז מדליק

לאורז:
1 כוס אורז בסמטי
250 גרם פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
3-2 גבעולי בזיליקום טרי
חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
אורז: מניחים את האורז בסיר, מוסיפים קמצוץ נדיב של מלח ומוסיפים מים רותחים עד לגובה 1.5 ס”מ. מכסים את הסיר, מגבירים את עוצמת הלהבה ומבשלים במשך 7 דקות. כשהאורז מבושל היטב, מסירים מן הלהבה ומשאירים עם המכסה ל-7 דקות נוספות, כדי שהאורז יתייבש.

קוצצים גס את הפלפלים הקלויים ואת עלי הבזיליקום על גבי קרש החיתוך, יחד עם יתרת הזוקיני. מוסיפים קורט מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי.

סלט מיני־זוקיני

לסלט:
1 לימון
2 גבעולי נענע טרייה
2-1 פלפל אדום חריף טרי
400 גרם מיני־זוקיני (או זוקיני רגיל, אם לא משיגים)
תיבול:
שמן זית כתית מעולה
מלח
פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה
סלט: סוחטים מיץ מחצי לימון לתוך קערת הגשה גדולה ומוסיפים 3-2 כפות שמן זית וקמצוץ נדיב של מלח ופלפל. קוצצים דק את עלי הנענע וחצי פלפל חריף אדום טרי ומוסיפים לקערה. בעזרת קולפן מגלפים גילופים דקיקים מהזוקיני, ישר לקערה. את מה שנשאר מהזוקיני אחרי הגילוף מניחים על גבי קרש חיתוך גדול מעץ.

מביאים את קערת הסלט לשולחן, אך לא מערבבים אלא ברגע ההגשה.



0 תגובות